Noc kostelů 2022

Máte již v diářích 10. červen rezervován od 17.00 hodin pro Noc kostelů 2022 v kralupské farnosti?

Noc kostelů nabízí možnost nezávazného setkání s křesťanstvím. Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a zároveň citlivosti a hloubky. Podoba programu je plně v kompetenci jednotlivých křesťanských společenství.
Během Noci kostelů jsou otevřené kostely a nabízené programy pro všechny návštěvníky ZDARMA.
Je možné zdarma navštívit kostely, zúčastnit se koncertů, komentovaných prohlídek a všech dalších programů probíhajících během Noci kostelů.

Informace organizátora:

Letošní Noc kostelů se nezadržitelně blíží a my pro vás máme program, který připravujeme nejen v rámci sedmi kostelů naší farnosti, ale i mimo ně. Jako první se otevřou v 17 hodin kostely v Kralupech a Chvatěrubech. Následovat bude otevření kostelů v 18 hodin ve Veltrusech, Vepřku, Nelahozevsi a Holubicích. Kostel v Chržíně se otevře až v 19 hodin.

Mimo uvedené kostely se můžete těšit také na další program v rámci Kralup nad Vltavou. Konkrétně můžete navštívit kapličku sv. Jiří v Lobečku, která bude od 18 hodin otevřena k nahlédnutí, abyste nemuseli pozorovat interiér kaple přes mřížové dveře. Bude možné si vyslechnout i několik slov o její historii a o svatém Jiří. Pro děti bude od 17 hodin připraven program v kavárně Rígrovka. Jedná se o tréninkovou kavárnu, kterou provozuje Charita Kralupy nad Vltavou. Kavárnu najdete kousek od farního kostela na adrese Riegrova 173/4, Kralupy nad Vltavou.

O hudební program se již tradičně i letos postará náš mladý a talentovaný varhaník Vojtěch Hrňák, dále vystoupí pěvecké uskupení Období sboru z Nelahozevsi a naše schola. Nově si letos ve všech otevřených kostelích můžete užít vystoupení žáků a učitelů základní umělecké školy z Kralup nad Vltavou. Při závěrečném koncertu ve farním kostele v Kralupech se budete moci zaposlouchat do Lužanské mše od Antonína Dvořáka v podání Dvořákova komorního sboru.

Veškerý program je zdarma a podrobnosti najdete na webu Noci kostelů kralupské farnosti v sekci program.

Událost na Facebooku, kde se můžete přidat, najdete ZDE.

Využít můžete také mobilní aplikaci Noc kostelů, která je již k dispozici pro systém Android i Apple iOS.

Těšíme se na vás.